Vaikka maa on upea ja paljon nahtavaa, valilla alkaa savu nousta ulos korvista. Taalla turismi on tehnyt tehtavansa ja jatkuvasti yha suurempi osa vaestosta saa elantonsa siita,etta meikalaiset tulee tanne pallistelemaan. Eli kun junasta tai bussissa astuu ulos, kimppuun hyokkaa vaikka mita hotellin ja taksintarjoajaa. Ymmarran, etta he yrittavat vain ansaita elantonsa, mutta silti! Hirveen helppoa taalla on matkustaa, vahan liiankin, kun koko ajan joku on viemassa kadesta johonkin suuntaan. Siksi me Annan kanssa skipattiin ajatus ostaa Open Tour-bussilippu, joka maksaa Hanoista Ho Chi Minh-cityyn vain 24 dollaria (matkaa on kuitenkin junalla semmoiset kolme paivaa), joten matkustaminen on tietylla tavalla rajattua, koska busseilla on diilit pysahtymispaikkojen ja hotellien kanssa ja busseissa on vain turisteja.

Hoi An oli suurehko satamakaupunki jo 2000v sitten, ja 100-1400v/jKr oli Champa-kuningaskunnan viennin ja tuonnin keskus, sopivasti silkkitien varrella. 48km Hoi Anin kaupungista sijaitsee My Son, Cham-kauden paakaupunki ja temppelikompleksi. Hoi An on tana paivana UNESCOn virallinen kulttuuriperintokohde. Vanha kaupunki on Hoi Anin turismin keskus, silla se on sailyttanyt suuren osan vanhasta arkkitehtuuristaan. Kiinalaisten lyhtyjen koristamat kadut mahonkisine puurakennuksineen ovat varsin viehattavia ja yksityiskohtia riittaa ihasteltavaksi aina japanilaisista silloista kasinrakennettuihin ja kaiverruksin koristeltuihin puuveneisiin. Temppeleitakin riittaa temppelinalkaisille. .

Tultiin tanaa Hoi Aniin bussilla kolmisen tuntia ja nahtiin se niin kuuluisa China Beach, jossa jenkit pitivat majaa sodan aikana lahella demilitarisoitua aluetta. Ei kummonen ranta, mutta ymmarran miks jenkit oli siella: Hyvia lainelautailuaaltoja!! Harmi, etta ei ollut aikaa jaada kokeilemaan. Yritetaan saada taalta 3-4 paivan reissu ylangolle, jossa paljon pienia kylia ja enemman sita aitoa Vietnamia, jotta Annakin paasisi sen makuun. Aika paljon oon kaikille hehkuttanut mun Sapa-kokemuksia, koska ilmeisesti se on aika harvinaista, etta semmosessa turistirysassa nakee ja kokee niin paljon kuin ite koin.

Vaikka en ookkaan himoshoppaaja, taalla meinaa seota! Hoi An on taynna raataleita ja kilpailu on kova. Teetin silkkisen pitkan iltapuvun 20 eurolla, aamulla kayn kokeilemassa, etta maksanko ollenkaan. Kovin tyytyvaisilta ihmiset kuitenkin vaikuttavat.. Jos on hyva, teetan pari takkia ja pistan postissa Suomeen. Ja kaikkea sisustustavaraa, laukkuja ja kenkia halvalla mittatilaustyona. Saa valita itse nahan ja koron seka kuviot. Hurjaa.. Saa laittaa tilausta:)