HAHAA! Loysin kuin loysinkin kartan!!! JEE! Siina siis reitti suurin piirtein, koska tulin Laosista lentaen Hanoihin.

256601.jpg


Viimeiset paivat Sapassa kuljettiin taas vuoria ylos alas ja ristiin rastiin, paivassa semmoset 10-15km eli on ainakin harrastettu liikuntaa! Kavi hyva tuuri kaiken kanssa, myos ilman, koska eilen oli paljon paksua sumua ja aurinko katosi. Oli mahdotonta nahda eteensa 20m enempaa. Palkattiin ranskalaisen Danielin kanssa Li koko loppuviikoksi omaksi oppaaksemme, mika oli aivan loistava juttu. Nahtiin paljon paikkoja, jonne turisteja ei pahemmin vieda ja kaytiin Lin kotona ja nukuttiin paikallisten luona.  Asuttiin Kiun ja Mingin talossa, ja Kiu laittoi ihan uskomattomat ruoat niista muutamista aineksista, joita vietiin mukanamme. Tofua, possua ja nautaa, paljon eri kasviksia, chilia ja ihania mossoja. Sitten maisteltiin vahan (ja vahan enemman) riisiviinia, jota sana viini ei kylla kuvaile mitenkaan. Aika vahvaa tavaraa se on ja loppuilta oli oikein rattoisa, kun kerrottiin meidan kotimaista ja Daniel naytti kuvia Ranskasta. Sanoin Annalle, etta tuo mukanaan valokuvia ja postikortteja niin voidaan kertoa ihmisille, koska ei Suomi sano naille mitaan.

Li puhuu hmong- ja dzao-kielia, vietnamia,englantia ja vahan ranskaa ja espanjaa. Kielipaa siis! Ja Lin kannalta parempi, koska hotellit maksavat oppaille vain murto-osan siita, mita me maksoimme, joka silti oli meille tosi vahan. Plus tietenkin maksettiin ruoat ja nukkumiset. Eilen kuljettiin loppupaiva reittia, jossa oli paljon muita turisteja 15-hengen ryhmissa ja hihkuttiin onnesta, etta oli kaynyt niin hyva tuuri, etta oltiin loydetty Li. Tosi hauska Hmong-leidi, jota kutsuttiin Princess Li'ksi ja sanoin, etta joskus viela palaan Jarkon kanssa.

Tassa kuva Hmong-tytosta (otin netista niin saatte vahan esimakua). Pienia ihmisia, mua johonkin rintoihin asti.


283345.jpg

Nyt pikkasen puskee flunssaa, koska kostea sumu kasteli mut litimaraksi eilen ja piti tulla takaisin Hanoihin marissa kengissa. Nyt on kuraset vaatteet koneessa ja pitaa lahtea hinkkaamaan tennareita puhtaaksi. Kylla oli loistavat 5 paivaa! Meen tanaan laittamaan kuvia CD:lle niin pistan sitten muutamia tanne lahipaivina. Espoo Big Band soittaa Hanoissa huomenna, mut oon sillon hakemassa Annaa. Tanaan mennaan jonnekin klubille bileisiin vahan jazzailemaan. Hanoissa on muutaman paivan sisalla alkanut talvi, joten varmaan aika nopeesti suunnataan kohti etelaa.