Eilen oli taas urheilupaiva pitkasta aikaa ja pyorailtiin Annan kans parikymmenta kilometria Angkorin temppeleille ja seikkailtiin siella. Aluksi olin pikkasen skeptinen koko paikkaa kohtaan, paljon turisteja niin pienessa paikassa, mutta on ne temppelit ihan kasittamattomia. Varsinkin yksi, jonka nimea en muista. Siella kuvattiin Lara Croft:Tomb Raider eli henkea Angelina Jolie minishortseissaan. Rakennuksista "pursuu" ulos isoja puunjuuria ja puut, jotka ovat samaa lajia nimelta Spung (kuuntelin salaa yhta opasta, hyi minua) on ihan kasittamattomia kun ne satojen vuosien aikana on hajottanut juurillaan rakennuksia ja ne todella tuntuu elavan. Mietin, etta ois pitanyt menna yolla takaisin ja ne ihan salettiin liikkuisivat siella niinkuin puut Taru Sormusten Herrasta.

Vaikka meilla on vaan muutama paiva Kambodiassa eika me ehdita kauas siita reitista, jota lahes kaikki turistit tallaavat, on maasta jaanyt tosi positiivinen maku. Tietenkin historia on rankka ja kaynti Tual Sleng koulussa aika ravisuttava, kun luki ja katseli, joitain kidutusvalineita, joiden kaytosta ei kuitenkaan ole niin pitka aika. Ihmiset on tosi mukavia ja avuliaita. Vaikka monet valittaa siita, miten kaikki yrittaa koko ajan myyda (kuten myos valilla itse), se on niiden elinkeino ja taman paivan nuoret tienaavat aika paljon isompia summia turismista kuin heidan vanhempansa riisipelloilla. Kuitenkin hymyileminen ja muutama sana Khmer-kielella saattaa saada myos heidat iloisiksi, vaikka ei ostaisikaan mitaan. Eilen kavin vahauttamassa saaret ensimmaista kertaa elamassani. Paikassa ei kukaan puhunut englantia, ainoastaan ymmarsivat Waxing-sanan. Kun vaha kuumeni, seurasin kahden tyton ja kolmen pojan kanssa Jurassic Parkia ja ne tyrkytti vetta ja banaanilastuja. Vahauksen ajan kaksi tyttoa selkeasti puhuivat musta koko ajan jotain, mutta kuka tietaa mita ne puhuivat.

Tanaan pyorailtiin hetki maaseudulla, jonka jalkeen voi huomenna aamulla lahtea hyvilla mielin kohti Thaimaan rajaa hyvin pomppuista tieta. Pitaa ehdottomasti tulla takaisin ja seikkailla Mondulkiri ja Ratanakiri provinsseihin. Sunnuntaina on jo joulu ja on paljon perhosia vatsassa, kun en oo nahnyt Jarkkoa kahteen kuukauteen. Ihanaa nahda mun muru. Jarkko oli kaynyt Tonttarissa ja lahetti kuvan, naytatte kaikki kotosalla oikein ihanilta!

Amok on siis niiiiin tajuttoman hyvaa kanaa, lihaa tai kalaa kookoskastikkeessa, kansallinen herkku ja aw khon kiitos:)