Lao Airlinesin lento tuli kuin tulikin perille Hanoihin ja nyt kieli ja rahat taas vaihtuivat. Lento oli hyva idea, pikkasen kallis ja en ollut suunnitellut lentavani, mut bussilla ois pitanyt eka menna 10h Vientianeen ja sielta min.24h Hanoihin vuorien yli. Joten 80 erkkia lipusta oli ihan okei..

Hanoihin oli kiva tulla nyt, koska vuodenvaihteen jalkeen maa liittyy WTO:hon ja McDonald's ja kumppanit ovat kuulemma jo varanneet tilat itselleen odottaen ensi vuotta. Paikka muuttuu hirveeta vauhtia, mutta eihan maaseutu mihinkaan muutu, kuilu rikkaiden ja koyhien, kaupunkien ja maaseudun valilla sen kun vaan kasvaa. Taalla oli just muutama paiva sitten APEC-kokous, Bushit ja Putinit olivat kuulemma saaneet liikenteen toimimaan suomalaisittain katsottuna normaalisti! Siihen tietenkin tarvittiin sadoittain aseistautuneita sotilaita..

Tosi viehattava paikka, kauniita ranskalaistyylisia taloja. Talot on tosi kapeita, koska maan hinta maaraytyy talon leveyden mukaan, joten yhdessa kerroksessa on yksi huone ja rakennuksessa 4-6 kerrosta. Asustelen Paula Tommilan luona, joka on lahetystossa harjoittelussa. Se lahtee Laosiin ja Hueen niin etta tulee takaisin viikon paasta, mut jos haluan se antaa mulle avaimet kayttoon.

Naa kommarimaat on vahan kummallisia, ei oikein tieda miten pitais suhtautua. Maa avaa oviaan monikansallisille yrityksille ja kannattaa yksityisyrittajyytta, mutta kuitenkin just tana vuonna joku joutui 12 vuodeksi vankilaan, koska oli copy/pastea kayttaen pistanyt kiertoon tekstin "Mita on demokratia?", joka oli joltain jenkkisivulta.